Informace o alergenech

Informace o potravinových alergenech jsou k dispozici na nástěnce u  jídelního lístku ve školní jídelně a na webových stránkách. U jednotlivých hlavních jídel, příloh, polévek, salátů, moučníků a dezertů jsou uvedeny čísla potravinových alergenů, které pokrmy obsahují.

Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

  2. Korýši a výrobky z nich

  3. Vejce a výrobky z nich

  4. Ryby a výrobky z nich

  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich

  7. Mléko a výrobky z něj

  8. Skořápkové plody a výrobky z nich

  9. Celer a výrobky z něj

  10. Hořčice a výrobky z ní

  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

  14. Měkkýši a výrobky z nich

seed-1716.jpg

Seznam alergenů