top of page
Tento web byl vytvořen v editoru webových stránek od . Vytvořte si svůj vlastní ještě dnes.Začít
.com
Informace o alergenech
Informace o potravinových alergenech jsou k dispozici na nástěnce u jídelního lístku ve školní jídelně a na webových stránkách. U jednotlivých hlavních jídel, příloh, polévek, salátů, moučníků a dezertů jsou uvedeny čísla potravinových alergenů, které pokrmy obsahují.
Nařízení č. 1169/2011 uvádí tento seznam alergenů
-
Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
-
Korýši a výrobky z nich
-
Vejce a výrobky z nich
-
Ryby a výrobky z nich
-
Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
-
Sójové boby (sója) a výrobky z nich
-
Mléko a výrobky z něj
-
Skořápkové plody a výrobky z nich
-
Celer a výrobky z něj
-
Hořčice a výrobky z ní
-
Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
-
Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
-
Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
-
Měkkýši a výrobky z nich
Seznam alergenů
bottom of page